Dit is het nieuws van Mac-up!

Hier vindt je interessante of wetenswaardige nieuwsberichten die iets te maken hebben met (het belang van) online back-up en ontwikkelingen met betrekking tot de techniek van data opslag in het algemeen en de veiligheid van opslag van computerdata in de breedste zin van het woord.


 

 

Mac Tip 06 - XtraFinder voor Mac

Xtrafinder

  XtraFinder

Apple voegt voortdurend 'verbeteringen' toe aan macOS, maar met enige regelmaat zijn deze verbeteringen eerder een verslechtering: zo vindt ik het afschaffen van de oude 'kleuren labels' door het huidige systeem van 'Tags' geen echte vooruitgang. Bovendien is het kleine gekleurde stipje lang niet zo goed zichtbaar als de gekleurde balk van de labels van vroeger.

   Kleuren labels

Echter geen nood: met behulp van het programma XtraFinder kun je die labels gewoon weer aan zetten en bovendien ook labels gaan gebruiken in de linker navigatiekolom van een Finder venster.

Uitgebreide functies

Daarnaast bied het nog een enorme hoeveelheid andere instellingen voor de Finder waaronder automatisch aanpassen van de kolomgrootte in elk Finder venster. Dit gebeurt in de lijstweergave van XtraFinder. XtraFinder geeft je een hoop mogelijkheden, zoals het kopiƫren en plakken in Finder en het openen van bestanden en mappen met de Enter-toets. Je kunt zelfs extra opties toevoegen aan het contextmenu van Finder, bijvoorbeeld Hide Desktop, New Terminal Here en Launch as Root.

System Integrity Protection

Let op: om XtraFinder te kunnen gebruiken moet je vanaf macOS 10.11 System Integrity Protection op de Mac omzeilen (ook zo een geweldige 'verbetering' van macOS) om de software te kunnen instaleren.

Ga naar Website XtraFinder.