Dit is het nieuws van Mac-up!

Hier vindt je interessante of wetenswaardige nieuwsberichten die iets te maken hebben met (het belang van) online back-up en ontwikkelingen met betrekking tot de techniek van data opslag in het algemeen en de veiligheid van opslag van computerdata in de breedste zin van het woord.


 

 

Mac Tip 03 - 'EasyFind' van DEVON-technologies

Mac-Up! Tip 03 - Ik weet natuurlijk niet of het alleen aan mij ligt, maar ik ben nooit erg gecharmeerd geweest van Apple's Spotlight. Het programma probeert op allerlei manieren mee te denken en is bedoeld om het leven makkelijker te maken, maar wat mij betreft werkt dat alleen maar averechts.

Dan heb ik liever het oude systeem (soms is 'iets van vroeger wel degelijk beter'). Ik gebruik daarom al jaren het gratis programma EasyFind van DEVONtechnologies.

EasyFind vind bestanden en mappen bij naam of inhoud en kan daarbij geavanceerde Boolean operatoren, wildcards en frases gebruiken. Je Mac hoeft NIET geïndexeerd te worden en het programma is snel en gebruikt erg weinig geheugen.

Natuurlijk geeft EasyFind niet alleen de namen van de bestanden, maar kan ook previews laten zien. Daarnaast zijn er nog andere opties waaronder het zoeken naar onzichtbare bestanden. Heel erg handig voor het verwijderen van alle bestanden van een programma.

http://www.devontechnologies.com/products/freeware.html