Dit is het nieuws van Mac-up!

Hier vindt je interessante of wetenswaardige nieuwsberichten die iets te maken hebben met (het belang van) online back-up en ontwikkelingen met betrekking tot de techniek van data opslag in het algemeen en de veiligheid van opslag van computerdata in de breedste zin van het woord.


 

 

Mac Tip 01 - Goede Ant-Virus voor Mac

Mac-Up! Tip 01 - Het idee dat je je niet druk hoeft te maken over virussen of malware als je een Mac gebruikt is nog altijd verassend populair. Veel mensen geloven nog steeds dat een Mac niet door een virus of malware kan worden besmet, en Apple doet weinig om die gedachte te veranderen, maar is het echt waar? Kunnen Mac's door een virus besmet worden?

Ja, en dus heeft ook een Mac tegenwoordig anti-virus software nodig! De tijd dat je kon roepen dat dat niet nodig was is echt definitief voorbij. Er zijn inmiddels een tiental echte Mac virussen en Malware in omloop en als je zeker wil zijn dat je daarmee niet besmet wordt is het zaak om een anti-virus programma op je Mac te installeren. Ook vanuit de bankwereld wordt een antivirus programma inmiddels verplicht gesteld als je, in het geval van gestolen credit card informatie, je geld terug wilt krijgen. Heb je geen anti-virus programma geïnstalleerd tijdens gebruik van je credit card op jouw computer en er gaat iets mis dan krijg je waarschijnlijk de schade niet meer vergoed.

Dan is het wel zaak om een goed programma uit te kiezen dat zijn werk vrijwel ongemerkt doet. Een programma dat op dat vlak zeer is aan te raden is 'Sophos Home'. En het programma is nog steeds gratis. Het enige dat Sophos van je vraagt zijn je naam en e-mail adres.

Let wel op: Heb je toevallig al een ander anti-virus programma geïnstalleerd en wil je overstappen naar Sophos zorg dan dat je het andere anti-virus programma (grondig) verwijderd voordat je Sophos installeert.

<Link: https://home.sophos.com/reg>