Mac-Up! Frequently asked questions

Heb je een vraag? Bekijk hieronder veel gestelde vragen over back-up instellingen, mogelijkheden en hoe CrashPlan Enterprise en Mac-Up! werkt.

( 30 dagen gratis proberen )


1 - Vragen over Instellingen

1-1 - Hoe lang blijven verwijderde bestanden bewaard?

Als je bestanden verwijdert, blijven ze in je back-archief staan, zolang je:


1. De bestanden geselecteerd laat staan in je back-up bestands selectie. Als je bestanden uit je back-up selectie verwijderd, vertel je CrashPlan Enterprise "Ik wil niet dat deze bestanden nog langer geback-upt worden", wat betekent dat deze bestanden niet langer nodig zijn voor het herstellen. Hierdoor worden alle versies van deze bestanden gemarkeerd voor verwijdering uit het back-up archief.


2. De instelling 'Gewiste bestanden verwijderen' is ingesteld op nooit.

1-2 - Hoe kan ik de back-up snelheid verhogen?

Je kunt de back-up sneller laten gaan door het verhogen van de hoeveelheid CPU die CrashPlan Enterprise mag gebruiken.


Instellingen> Algemeen : Verhoog de hoeveelheid CPU die CrashPlan PROe mag gebruiken.

1-3 - Op welk moment maakt CrashPlan Enterprise een back-up?

Standaard maakt CrashPlan Enterprise elke 15 minuten een back-up. Je kunt dit verhogen tot een keer per minuut.

1-4 - Kan ik CrashPlan Enterprise instellen zodat het geen automatische back-ups maakt?

CrashPlan Enterprise maakt altijd automatisch back-ups. We ontwierpen onze software als automatische back-up om ervoor te zorgen dat data beveiliging niet afhankelijk is van menselijke bemoeienis. Er bestaat dus geen optie om CrashPlan Enterprise handmatig uit te voeren. Maar je kunt CrashPlan Enterprise wel dwingen om een back-up direct uit te voeren. Klik op de pijl aan het einde van de back-up voortgangsbalk voor een bepaalde bestemming en de back-up zal direct starten.


De meeste gebruikers ondervinden geen enkele hinder van het feit dat CrashPlan Enterprise altijd aanstaat op hun computer.

1-5 - Wanneer krijg ik een waarschuwing als CrashPlan Enterprise niet kan back-uppen?

Stel de back-up lukt niet en kan, vanwege wat voor reden dan ook, niet worden voltooid. CrashPlan Enterprise zal je een e-mail sturen[*] wanneer de ingestelde waarschuwingstijden zijn verlopen. Dit zal alleen gebeuren als geen van je bestemmingen beschikt over een volledige back-up.

[*]Alleen beschikbaar bij back-up voor 4 Mac's.

 

 

1-6 - Hoe kan ik CrashPlan Enterprise configureren voor de beste bescherming van mijn gegevens?

Als je de beste bescherming wilt, raden we de volgende instellingen aan:


- CrashPlan Enterprise staat altijd aan (standaard instelling)
- Behoud onbeperkt versies (standaard instelling)
- Verwijder nooit verwijderde bestanden (standaard instelling, of wacht in ieder geval een maand)
- Bekijk het bestandssysteem in real-time (standaard instelling)
- Back up gewijzigde bestanden na 15 minuten ... (standaard instelling) of minder (5 is nog beter)
- Controleer de back-up bestandselectie elke dag op een moment dat de computer meestal aan staat (standaard instelling)


Als CrashPlan Enterprise teveel netwerk capaciteit of CPU verbruikt tijdens het werken op de computer, ga je naar Instellingen> Algemeen of Instellingen> Netwerk en wijzig je de instellingen om het CPU-gebruik of de bandbreedte van het netwerk te verminderen. Het is veel beter om deze instellingen aan te passen dan om CrashPlan Enterprise alleen te laten lopen tussen bepaalde tijden.2 - Vragen over de mogelijkheden

2-1 - Is het mogelijk om CrashPlan Enterprise voor kortere of langere tijd te pauzeren?

CrashPlan Enterprise pauzeren is mogelijk. Via het CrashPlan menu in de menubalk aan de bovenkant van jouw scherm kun je er voor kiezen om CrashPlan voor een bepaalde periode te pauzeren. Normaal gesproken ondervind je geen hinder van het back-up proces maar mocht dit onverhoopt toch zo zijn kun je dat op deze manier oplossen.


Mocht het CrashPlan menu verdwenen zijn uit de menubalk dan kun je hem ten allen tijde weer aanzetten door naar ‘Instellingen’ > ’Algemeen’ > ’Menubalk starten’ te gaan en op ‘Starten’ te klikken.

2-2 - Is het bij Mac-Up! mogelijk om met een zogenaamde ‘Seeddisk’ te werken?

Ja, in gevallen waarin de internetverbinding niet snel genoeg is voor het maken van de eerste online back-up wordt standaard gewerkt met het systeem van een seeddisk.

Dat geldt ook in omgekeerde richting wanneer de volledige back-up nodig is in verband met een gestolen back-up en/of computer of een gecrashte harddisk: ook in dat geval krijg je van ons een seeddisk in bruikleen met daarop de volledige back-up van je computer(s).

2-3 - Waarom is het ZFS filesysteem extra veilig?

Traditionele filesystemen kunnen altijd te maken krijgen met het ontstaan van data corruptie (‘bitrot’) in de opgeslagen files. Hierdoor is het toch nog mogelijk dat een geback-upt bestand later onbruikbaar blijkt. Dit kan bij een ZFS filesysteem niet gebeuren omdat de opgeslagen gegevens regelmatig worden gecontroleerd op data corruptie (dit gebeurt automatisch) en worden vervangen door een kopie die niet corrupt is (dit gebeurt met behulp van de pariteitsgegevens die op alle schijven in onze RAIDZ2 systemen zijn opgeslagen).


Het kan dus niet gebeuren dat een foto van bijvoorbeeld 10 jaar geleden door data corruptie niet of niet meer volledig zichtbaar is.

2-4 - Hoe kan ik voorkomen dat mijn back-up opnieuw begint bij het vervangen van een computer?

Vervangende computer? Zo zorg je dat de back-up niet opnieuw begint.


Installeer CrashPlan Enterprise op de nieuwe computer onder je bestaande account. Kies dan voor de mogelijkheid om jouw vorige computer te adopteren via het berichten venster op het back-up scherm.

2-5 - Kan ik met CrashPlan Enterprise verschillende bestanden naar verschillende bestemmingen back-uppen?

Ja, Met CrashPlan Enterprise kun je verschillende bestanden back-uppen naar verschillende bestemmingen. Je kunt een back-up van verschillende groepen van bestanden naar verschillende locaties maken. Deze groepen worden 'back-up sets' genoemd.

2-6 - Kan CrashPlan Enterprise een back-up maken als mijn computer slaapt?

NEE. Een back-up in slaapstand van de computer is niet mogelijk. CrashPlan Enterprise kan geen back-up maken als de computer slaapt of is uitgeschakeld.

Back-up wordt hervat nadat de computer ontwaakt of wordt ingeschakeld.3 - Vragen over hoe CrashPlan Enterprise werkt

3-1 - Hoe bepaalt CrashPlan Enterprise de prioriteit van een back-up als er meerdere bestemmingen zijn?

Back-uppen naar verschillende bestemmingen? Zo bepaalt CrashPlan Enterprise de prioriteit van een back-up:

CrashPlan Enterprise selecteert automatisch op welke locatie als eerste een back-up wordt gemaakt op basis van welke locatie het eerste klaar zal zijn. Dus als je een lokale en een online back-up set hebt, zal eerst de lokale back-up worden gemaakt en daarna pas de online. Dit zorgt ervoor dat je zo snel mogelijk een volledige back-up hebt op de locatie waar dat het snelst mogelijk is.


Ervan uitgaande dat je belangrijkste werk je meest recente werk is, maakt CrashPlan Enterprise als eerste een back-up van de meest recente wijzigingen.


Daarnaast kun je in CrashPlan Enterprise ook de prioriteit van de back-ups handmatig aanpassen, en zelf de volgorde waarin de back-ups plaatsvinden bepalen.

3-2 - Hoe wordt door CrashPlan Enterprise de back-up data opgeslagen?

“Hoe werkt de back-up dataopslag in CrashPlan Enterprise?”, is een vraag die wij vaak horen. Het werkt als volgt. CrashPlan Enterprise breekt de bestanden op in delen om ze zo efficiënt mogelijk te verzenden en te bewaren, wat betekent dat ze niet in een leesbaar formaat zijn opgeslagen. De onderdelen worden opgeslagen in een map met de ID van de bron computer en in stukken van maximaal 4 GB. Standaard worden alle bestanden gecomprimeerd en versleuteld voordat ze de bron computer verlaten.

3-3 - Waarom is bij CrashPlan Enterprise de 'play-knop' om de back-up te beginnen soms uitgeschakeld?

Er zijn momenten waarop je een back-up niet handmatig kunt starten door te klikken op de CrashPlan Enterprise play-knop (via het tabblad back-up):


- Als de back-up is voltooid en er zijn geen items meer in de 'To-do' lijst
- Tijdens de synchronisatie
- Als CrashPlan Enterprise niet staat gepland om te draaien
- Als de bestemming niet beschikbaar is

3-4 - Wat is het verschil tussen 'verwijderde bestanden' en 'gedeselecteerde bestanden'?

Verwijderde bestanden zijn terug te zetten maar gedeselecteerde bestanden nooit meer.


Wanneer je een bestand verwijdert (door bijvoorbeeld een bestand naar de prullenbak te slepen), behoudt CrashPlan Enterprise het verwijderde bestand volgens de instelling 'Verwijder verwijderde bestanden’. Als je hebt opgegeven dat verwijderde bestanden worden bewaard voor 30 dagen, zal je in staat zijn om dat bestand te herstellen tot 30 dagen nadat het is verwijderd.


Wanneer je een bestand uit de back-up selectie verwijdert (door het verwijderen van het vinkje uit de back-up bestandskeuzelijst), worden alle versies van dat bestand verwijderd uit het back-up archief. Nadat het bestand is verwijderd uit het back-up archief, zal je niet in staat zijn om het bestand nog te herstellen.

3-5 - Hoe kan ik bij CrashPlan Enterprise permanent een bepaald bestand uit mijn back-up verwijderen?

Een bestand permanent verwijderen uit de back-up? Hef de selectie van het bestand op in je back-up selectie. Het bestand wordt verwijderd, zodra het geplande archief onderhoud heeft gelopen of zodra je op de 'Compact knop' voor die bestemming hebt gedrukt.

3-6 - Waarom geeft CrashPlan Enterprise een waarschuwings e-mail terwijl ik met succes een back-up naar een bestemming aan het maken ben?

Een waarschuwings e-mail[*] van CrashPlan Enterprise ontvangen?


Als een computer niet is aangesloten op onze servers om de voortgang te melden, is het mogelijk dat je een waarschuwing ontvangt, zelfs als je met succes een back-up naar de lokale bestemming hebt gemaakt.

[*]Alleen beschikbaar bij back-up voor 4 Mac's.

3-7 - Hoeveel ruimte bespaart de-duplicatie en compressie van CrashPlan Enterprise?

De ruimtebesparing kan sterk variëren, afhankelijk van het type bestanden dat wordt geback-upt. Bijvoorbeeld, tekstdocumenten comprimeren zeer goed, maar films niet. Gemiddeld zien we 10-30% besparing in schijfruimte als gevolg van compressie en de-duplicatie.

3-8 - Waarom lijkt het soms of mijn bestand door CrashPlan Enterprise opnieuw wordt geback-upt?

Soms lijkt het of een bestand opnieuw wordt geback-upt maar tijdens het scannen merkt CrashPlan Enterprise dat de file niet veranderd is.  Nadat de initiële back-up van een bestand klaar is, wordt alleen nieuwe of gewijzigde informatie verzonden wanneer het bestand is verandert.


Wanneer CrashPlan Enterprise een file scant, dan weet het dat het bestand veranderd is, terwijl de voortgangsbalk door het bestand loopt alsof de informatie nieuw is. Maar terwijl het bezig is ontdekt het dat de informatie eigenlijk niet is veranderd, en stuurt alleen de nieuwe informatie naar de back-up bestemming.

3-9 - Wat betekent bij CrashPlan Enterprise 'pruning (snoeien) versions' ?

Als onderdeel van het back-up proces doet CrashPlan Enterprise regelmatig aan archief onderhoud en verwijdert daarbij bestandsversies in overeenstemming met je instellingen bij 'Frequentie en versies'.

3-10 - Waarom ziet het eruit alsof CrashPlan Enterprise de back-up opnieuw is begonnen?

Af en toe is het voor CrashPlan Enterprise's geavanceerde data de-duplicatie nodig om al je bestanden opnieuw te scannen. Wanneer dit gebeurt lijkt het net alsof CrashPlan Enterprise weer is begonnen een complete back-up van al je gegevens te maken. Maar het is eigenlijk het scannen van elk blok om te zien of het al eerder is geback-upt. De voortgang is echter veel, veel sneller dan wanneer je een complete nieuwe back-up maakt.

3-11 - Hoe werkt ‘file versioning’?

File versioning betekent dat CrashPlan Enterprise standaard meer van je recente bestanden bewaart en minder van de oudere.


Als er iets gebeurt met je bestand, kun je terug naar de versie die je nodig hebt en deze herstellen.

3-12 - Waarom zijn er extra versies opgeslagen op de bestemming?

Versies, meer dan het ingestelde aantal dat behouden moet worden, worden verwijderd tijdens het reguliere archief onderhoud, dat standaard wekelijks loopt of wanneer je op de 'Comprimeren'-knop bij de tab 'Bestemmingen' drukt. Het kan dus voorkomen dat files zijn gedeselecteerd maar nog niet zijn verwijderd.

3-13 - Wat is de 'file verificatie scan'?

CrashPlan Enterprise heeft twee manieren om te waarborgen dat je bestanden correct worden geback-upt: de 'real-time file watcher' en de 'file verificatie scan' ('Selectie controleren elke' X dagen). Dus als om een of andere reden, de real-time watcher een bestand voor back-up mist, dan zal de bestandssysteem scan deze file alsnog vinden en opnieuw meenemen in de back-up.


De geplande 'file verificatie scan' controleert jouw systeem ook op verwijderde bestanden. Een bestand wordt pas verwijderd nadat een 'file verificatie scan' is uitgevoerd.

3-14 - Waarom varieert mijn transfer snelheid?

De snelheid hangt bijna volledig af van de snelheid van de machine die de back-up maakt en het type gegevens dat wordt geback-upt. De bronmachine zorgt voor alle data de-duplicatie, compressie en encryptie, en het doet dat alles met een zeer lage prioriteitsinstelling, zodat de computer nog steeds bruikbaar is als de back-up loopt.


Tijdens de back-up geeft CrashPlan Enterprise een schatting van hoeveel tijd er nog nodig is vóórdat de back-up is voltooid. Deze schatting wordt voortdurend herzien op basis van wat voor files CrashPlan Enterprise tegenkomt en welk onderdeel van het back-up proces er plaatsvindt, daardoor is het normaal dat de resterende tijd nogal fluctueert.

3-15 - Waarom is de back-up niet zo snel als het kopiëren van bestanden?

Een back-up is altijd minder snel dan het kopiëren van bestanden. CrashPlan Enterprise moet eerst de files de-dupliceren, comprimeren en versleutelen voordat het je informatie kan versturen naar zijn bestemming. CrashPlan Enterprise is ontworpen om te werken in de achtergrond zodat het je systeem niet vertraagt als je werkt, en daarom is de rekenkracht, toegestaan voor het uitvoeren van deze werkzaamheden, beperkt. En is een back-up minder snel dan kopiëren.

3-16 - Hoe gaat CrashPlan Enterprise om met symbolische links?

CrashPlan Enterprise maakt een back-up van het symbolische linkbestand zelf, maar geen back-up van de mappen of bestanden waarnaar de symbolische links verwijzen.

3-17 - Zal CrashPlan Enterprise een back-up HD compleet vol schrijven?

CrashPlan Enterprise zal een back-up HD niet volledig volschrijven. CrashPlan Enterprise stopt de back-up naar een schijf als de vrije ruimte 1% is van de totale schijfgrootte of minimaal 1 GB (welke het kleinst is).


Als de back-up is gestopt, doet CrashPlan Enterprise archiefonderhoud in een poging om ruimte vrij te maken door het verwijderen van verwijderde bestanden, extra versies of bestanden die niet meer geselecteerd zijn voor de back-up (op basis van jouw instellingen). De back-up wordt hervat zodra er weer voldoende ruimte is op de schijf.

3-18 - Kan mijn back-up archief worden verdeeld over meerdere schijven?

Nee, Een back-up archief moet bij CrashPlan PROe altijd passen op een enkele schijf.

3-19 - Ik ben een back-up van gegevens op een externe schijf aan het maken. Wat gebeurt er met mijn back-up gegevens als deze schijf niet is aangesloten?

Externe schijf niet aangesloten? CrashPlan Enterprise is slim genoeg om te weten dat de schijf dan niet beschikbaar is. CrashPlan Enterprise zal de bestanden echter niet behandelen als gedeselecteerd. Ze blijven dus gewoon in de back-up staan.

3-20 - Wat doet de Comprimeren-knop?

Deze functies heeft de 'Comprimeren’-knop bij CrashPlan Enterprise:


- Een verificatieproces dat er voor zorgt dat de bestanden op de bestemming hetzelfde zijn als de verzonden bestanden van de bron. Als een bestand op de bestemming is beschadigd verzoekt CrashPlan Enterprise de bron om dat deel van het bestand opnieuw te versturen.


- Het verwijderen van bestanden waarvan je hebt gezegd dat ze uit het back-up archief mogen worden verwijdert.


Dit proces wordt ook wel 'Archive Maintenance' genoemd.

3-21 - Wat is het verschil tussen back-up software en archief software?

Het verschil tussen back-up software en archief software?


CrashPlan Enterprise is ontworpen voor het maken van live back-ups van bestanden, en niet voor het archiveren van bestanden.


Dit betekent dat back-up software, zoals CrashPlan Enterprise, niet kan worden gebruikt, zoals dat kan bij bijvoorbeeld iCloud, om bestanden toe te voegen, bij te werken of te verwijderen vanaf elke computer.

3-22 - Is er een handleiding?


4 - Vragen over wat geback-upt kan worden

4-1 - Wat wordt niet geback-upt?

Er is een aantal bestanden dat CrashPlan Enterprise uitsluit van een back-up (de zogenaamde 'admin excludes') of 'hidden files' uit de file selectie (verborgen bestanden). Je kunt deze instellingen niet wijzigen.


Daarnaast worden ook de volgende typen files NIET geback-upt:


- .ISO (Disk Images)
- .DMG (Mac Disk Image)
- .VMC VHD VMSN (virtuele drives)
- .MKV (vaak illegale kopieën van bioscoop films)

4-2 - Kan ik een back-up maken van open bestanden?

Ja. Op de Mac en Linux, kan CrashPlan Enterprise zonder problemen een back-up maken van alle open files.

4-3 - Kan CrashPlan Enterprise een back-up maken van mijn database?

Er zijn twee manieren waarop je met CrashPlan Enterprise een back-up van jouw database kan maken:


1 - Dump je database regelmatig en maak een back-up van de locatie waar de dump bestanden worden opgeslagen (aanbevolen, vooral voor productie systemen).


2 - Een back-up maken van de originele 'datastore' van de database (zonder een dump te maken).


Belangrijke opmerking: Hierbij is er altijd een risico dat er een corrupte back-up ontstaat op Mac, Linux en Solaris platforms, vooral met grote, random-access databases die veel veranderen, zoals Entourage.


Let op: als je een back-up moet maken van grote, actieve database files, zorg er dan voor dat je het back-up interval verhoogt tot een paar uur of meer.

4-4 - Kan ik een back-up maken met behulp van FTP?

Nee, een back-up via FTP kan niet. De CrashPlan Enterprise app moet worden geïnstalleerd en draaien op zowel de bron als de bestemmingscomputers om een back-up met CrashPlan Enterprise te kunnen maken.


CrashPlan Enterprise doet meer dan alleen gegevens verzenden. CrashPlan Enterprise versleutelt, de-dupliceert, comprimeert, en controleert de gegevens tijdens de back-up en het herstel om de integriteit van je bestanden te waarborgen.

4-5 - Waar kan ik meer informatie over de back-up-status zien?

Meer informatie over de back-up status zien?


Op het 'Back-up' tabblad, klik je op het  -pictogram onder de voortgangsbalk om het aantal voltooide files, het aantal bestanden nog te doen en het moment van de laatste back-up te bekijken.

4-6 - Kan ik een back-up van mijn CrashPlan Enterprise archieven maken met CrashPlan Enterprise?

Nee, het is niet mogelijk om een back-up van CrashPlan Enterprise archieven te maken met het CrashPlan Enterprise programma zelf. CrashPlan Enterprise sluit haar eigen back-archieven uit van de bestands selectie. Dit is hard-gecodeerd en kan niet worden veranderd.


Als je wilt dat je back-up gegevens worden opgeslagen op meerdere locaties, maak dan gewoon een back-up van je bestanden naar meerdere bestemmingen.

4-7 - Kan CrashPlan Enterprise een back-up naar een server maken met behulp van het WebDAV-protocol?

Nee, CrashPlan Enterprise is niet in staat om een back-up naar de server met behulp van het WebDAV-protocol te maken. Als je de volledige controle over de server hebt kun je wel een CrashPlan Enterprise cliënt installeren om op die manier een back-up te maken.

4-8 - Ik gebruik BootCamp. Kan ik een back-up maken van zowel mijn Mac en Windows-partities?

Je kunt CrashPlan Enterprise ook gebruiken om een back-up van een BootCamp installatie te maken.


We raden aan om CrashPlan Enterprise te installeren op zowel de ‘Mac kant’ als ook de ‘Windows kant’. Dit geeft je bestanden de beste bescherming. De back-up van de Windows kant wordt alleen uitgevoerd wanneer Windows draait en de Mac kant alleen als de Mac draait.


Merk op dat Windows en Mac worden behandeld als volledig gescheiden computers.5 - Vragen over Mac-bestanden

5-1 - Kan ik een back-up maken van Outlook voor Mac of Entourage bestanden?

Back-up Outlook maken? Je kunt een back-up maken van zowel Outlook voor Mac als Entourage bestanden.

5-2 - Worden pakketbestanden ondersteund?

Ja. Pakketbestanden zijn mappen die lijken op een afzonderlijk bestand, ook al bevatten ze meerdere bestanden. Net als elke andere map ondersteunt CrashPlan Enterprise de back-up en het herstellen van pakketten. Echter, alleen de volgende types worden weergegeven als een enkel bestand in de CrashPlan Enterprise app:


.oo3, .rtfd, .app, .pagina, .key, .service, .pkg, .mpkg, .bundle, .component, .kext, .clr, .slideSaver, .bnz, .svxSite, .graffle


Je kunt echter gewoon een back-up maken van pakketten die niet zijn opgenomen in deze lijst. Ze zullen verschijnen als mappen in de CrashPlan Enterprise app, maar als je ze hebt hersteld op de Mac zul je zien dat het weer toont als een enkel bestand.

5-3 - Wat zijn de Mac systeem vereisten?

De back-up systeemeisen voor het online back-up systeem van Mac-Up! zijn:


Elke Intel Mac met OS X 10.7 of hoger en een breedband internetverbinding.6 - Vragen over Mac-Up!

6-1 Wie controleert of de back-ups goed lopen?

Mac-Up! is verantwoordelijk voor de beschikbaarheid van het online opslag systeem. De controle van de back-ups gebeurt door de klant zelf.


De server stuurt een e-mail[*] als de back-up niet meer loopt. Maar daarnaast dien je als klant ook zelf te controleren of de back-up goed loopt. Dat is niet de verantwoordelijkheid van Mac-Up!

Mac-Up! zorgt er voor dat het systeem van de back-up servers, behoudens onvoorziene technische storingen (overmacht) of het uitvallen van de internet verbindingen door een probleem bij de provider altijd beschikbaar is voor het maken van de online back-ups.


Als klant hoef je dan enkel een keer per dag boven in je scherm naar het CrashPlan Enterprise menu te kijken (NB: op elke machine waar een back-up loopt!) of de back-ups correct lopen. Daarnaast krijg je natuurlijk ook tijdig e-mail waarschuwingen[*] van de back-up server als de back-up niet meer lopen.

[*]Alleen beschikbaar bij back-up voor 4 Mac's.

6-2 Levert Mac-Up! ook zoiets als een 'back-up garantie'?

Nee, Mac-Up! levert geen 'back-up garantie' omdat 100% zekerheid nooit te garanderen is.


In zaken waar (veel) techniek bij betrokken is zijn er altijd omstandigheden denkbaar waarbij het systeem faalt. Maar op de manier waarop het back-up systeem van Mac-Up! is opgezet en als de klant regelmatig controleert is het extreem onwaarschijnlijk dat je ooit nog gegevens zult kwijt raken.

BESCHERM AL JE FOTO'S EN BESTANDEN TEGEN BRAND, DIEFSTAL EN MEER!

30 dagen proberen

Deze bedrijven werken al met Mac-Up!